maanantai 2. joulukuuta 2013

2. Luukku | Resepti: Jouluiset kauralastut suklaalla

Toinen luukku ja tänään jouluinen resepti.
Tavallisiin kauralastuihin saa jouluisen maun lisäämällä hieman piparkakkumaustetta.

Ainekset:
150 g voita tai margariinia
4 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 muna
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
1-1½ tl piparkakkumaustetta
200-300 g maito- ja / tai valkosuklaata



Ohjeet:
Sulata rasva mikrossa ja kaada se kulhoon yhdessä kaurahiutaleiden kanssa. Anna turvota hetki.
Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
Nosta nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, mutta jätä leviämisvaraa.
Paista 170 asteessa uunissa 6-8 minuuttia.

Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikrossa. Dippaa puolet kauralastusta suklaaseen ja nosta lautaselle tai tarjottimelle vieretysten.
Laita hetkeksi kylmään, jotta suklaa jähmettyy.

(Tarjoa kuuman glögin seurana).









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...